A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezetének története

A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete mindenhol eléri a fiatalokat – iskolákban, egyetemeken, vagy akár otthon.
Lépések az emberkereskedelem felszámolása érdekében

Az YHRI segít az emberkereskedelem, vagyis a „modern kori rabszolgaság” problémájának tudatosításában. Az emberkereskedelem olyan bűncselekmény, amely ma a becslések szerint világszerte 27 millió embert, nagyrészt nőket és gyermekeket érint. Az YHRI több szemináriumot és kerekasztal-beszélgetést is tartott a témában, többek között Los Angelesben, amelyen részt vett az USA igazságügyi minisztériumának képviselője, illetve a ghánai Cape Coastban, azon a helyen, ahol két évszázaddal ezelőtt százával zárták az afrikai bennszülötteket mocskos földalatti cellákba, mielőtt Amerikába és Európába szállították volna őket rabszolgának.

YHRI – Partner az emberi jogokért folytatott küzdelemben

Az YHRI egy független és nemvallásos, nonprofit szervezet, amely az USA-ban van bejegyezve. Az YHRI hasonló célú világi és vallási szervezetekkel dolgozott már azon, hogy az egész világon megerősítse az emberi jogokat. Az évek során számos szervezettel működött együtt, amelyek közül néhány megtalálható A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezetének partnerei oldalon.

A különböző YHRI-kampányok sikerének köszönhetően kormánytisztviselők elkezdték az YHRI oktatóanyagait a saját programjaik részeként használni. Mexikó és Új-Zéland országos emberi jogi bizottsága átvette az ilyen anyagok használatát, és értékesnek tekinti őket abban, hogy felszámolják azokat az emberijog-sértéseket, amelyeket a fiatalok ellen elkövetnek az országaikban.

Az egyik együttműködő szervezet, amelynek az YHRI különösen nagy hálával tartozik, a Nemzetközi Szcientológia Egyház Emberi Jogi Alosztálya. Ez a szervezet felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújt oktatási anyagaink létrehozásában, előállításában és kiadásában, valamint azoknak a nagyközönséghez való eljuttatásában, sőt esetenként az YHRI által szervezett ismeretterjesztő rendezvényekhez is csatlakozik.