Hogyan indítson csoportot?

A Fiatalok az Emberi Jogokért kiadványokat és anyagokat biztosít csoportok tájékoztatásához.
Egyszerű lépések Fiatalok az Emberi Jogokért-csoport indításához

Egyszerű lépésekkel elindíthatja a saját csoportját a városában vagy régiójában. Azonnal nekiláthat a munkának YHRI-csoportként, ha a megadott sorrendben megteszi az alábbi lépéseket.

1. Nézze át a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezetének (YHRI) weboldalát, és nézze meg a 30 társadalmi célú hirdetést.

2. Rendeljen egy YHRI információs csomagot itt.

3. Meséljen a barátainak az YHRI-ről, és mutassa meg nekik a videókat.

4. Alakítson csoportot azokkal a barátaival, akik érdeklődnek az emberi jogok tanítása iránt.

5. Mérje fel, milyen csoportok vannak az ön környékén, ahová fiatalok járnak, akikkel ismertetni lehet az emberi jogokat, illetve akiket be lehet vonni ebbe a programba. Például:
   a) Közösségi csoportok
   b) Iskola utáni programok
   c) Iskolák

6. Tartsa meg a bemutatókat a fenti csoportoknak, mutassa meg nekik az YHRI-videókat, és adja oda nekik az YHRI írásos anyagait. Készítsen fényképeket és lehetőség szerint videókat is arról, ahogy ön és a csoportja az YHRI-programot oktatja ezeknek a csoportoknak.

7. Küldje el az YHRI-nek a híreket a fiataloknak tartott foglalkozásokról, és küldjön fényképeket is.

8. Ha már hat foglalkozásról küldött nekünk dokumentációt a fentiek szerint, benyújthatja a jelentkezését arra, hogy részt vegyenek a nemzetközi emberi jogi csúcstalálkozón. Az YHRI-nek nem áll módjában fedezni a vízumkérelem, az utazás vagy az utasbiztosítás költségeit, ezért kérjük, gondoskodjon ezekről. Minden évben csak 30 ifjúsági küldöttet választunk ki.