2009-es nemzetközi körút, első állomás: Mexikóváros

Az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata aláírásának 60. évfordulója tiszteletére a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete (YHRI) újra körbeutazza a bolygót, immár a hatodik éves nemzetközi körútját tartva. Az idei csapat – köztük Mary Shuttleworth, az YHRI alapítója és elnöke, Jimmy Collins filmes és Warren Tardiff fotós – március 22-én indította el a 2009-es nemzetközi körútját Los Angelesből. Az idei körút tizenkét országából az első megálló Mexikóváros, ahol az emberi jogok támogatói köszöntötték a csapatot, amikor elindították akciódús programjukat, hogy előmozdítsák az emberi jogi oktatást Mexikóban.

Magán- és kormányzati szervezetekkel találkoztak, amelyek egyetértenek az YHRI céljaival, hogy emberi jogi oktatást nyújtsanak a mexikói gyerekeknek. Ennek eredményeképp az YHRI jelentős támogatást kapott, és ez hozzájárult az iskolásokkal és tanárokkal tett látogatások izgalmához.

Egy oklevelet és egy érmet adtak át Mary Shuttleworthnek, aki március 23-án beszédet tartott a Fiatalok az Emberi Jogokért rendezvényén, amelyen emberi jogi aktivisták, ifjúsági vezetők és művészek is részt vettek, valamint megjelentek helyi hírességek, tisztségviselők és iskolások is. A rendezvényen levetítették a díjnyertes United videoklipet és a Fiatalok az Emberi Jogokért számos társadalmi célú hirdetését. A művészi produkciók között voltak helyi rapperek és egy azték tánccsoport.

Az izgalmas 2009-es nemzetközi körút eljut majd Argentínába, Ausztráliába, Barbadosra, Kolumbiába, Jordániába, Mexikóba, Oroszországba, Dél-Afrikába, Svájcba, Kelet-Timorba, Ugandába és az Egyesült Államokba.