2007-es nemzetközi ismeretterjesztő körút

Az YHRI 2007-es nemzetközi körútja június 12-én ért vissza Los Angelesbe, de a munka ekkor még épp csak elkezdődött. Az új kapcsolatoknak, az újonnan formálódó együttműködéseknek és az új megállapodásoknak köszönhetően bolygószintű terjeszkedésünk gyorsabb, mint valaha!

A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezetének célja felvilágosítani a fiatalokat az emberi jogokról, különösen az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatáról, és ösztönözni őket, hogy a tolerancia és a béke értékes szószólóivá váljanak.

A körút résztvevői jártak Indonéziában, Dél-Afrikában, Kongóban, Kenyában, Marokkóban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Puerto Ricóban és az Egyesült Államok hét városában. Az útnak része volt számos találkozó, médiainterjú és rendezvény, amelyek során szót emeltünk az emberi jogi oktatás fontossága mellett. Íme egy összefoglaló néhány jelentősebb látogatásról:

Indonézia

Találkoztunk a Törvénykezési és Emberi Jogi Minisztérium és a Külügyminisztérium magas rangú tisztségviselőivel, továbbá az emberi jogok, az oktatás és az ifjúságvédelem területén dolgozó más hivatalnokokkal és vezetőkkel.

A Törvénykezési és Emberi Jogi Minisztérium képviselőinek vezetésével egy kormánytisztviselőkből álló csapat csatlakozott hozzánk, amikor ellátogattunk egy fiatalkorúak börtönébe, ahol az emberi jogi oktatási programunk fut.

Egy helyi árvaházban is bemutattuk a videóinkat a gyerekeknek.

Az utolsó napon két szemináriumot tartottuk a Törvénykezési és Emberi Jogi Minisztériumban. A tevékenységeink több ízben szerepeltek a médiában, többek között az országos tévében is.

Kongói Demokratikus Köztársaság

A vendéglátónk Mr. Yeka Futy volt, az ASSECA igazgatója (Association Essonne au Coeur de l’Afrique – Essonne-i Afrika Szíve Társaság). Magas rangú kormánytisztviselőkkel és katonai vezetőkkel találkoztunk, valamint levetítettük a videóinkat iskolákban és egy árvaházban. Az egyik YHRI rendezvényen több mint 2000 iskolás vett részt.

Kenya

Tevékenységeink Kenyában egy olyan konferenciával kezdődtek, amelyen a vendéglátók az afrikai cserkészek voltak. Ez a konferencia szerepelt a „Hírek” részben a cserkészek nemzetközi weboldalán, a scout.org-on, ezzel a főcímmel: „Az Afrikai Cserkészek Regionális Irodája (ARO) támogatja az emberi jogi kezdeményezést”. Köszöntőbeszédében Rubina Haroon regionális igazgató kiemelte, hogy mennyit szenved az afrikai kontinens. Ezért a területi ügyvezető ösztönözte az együttműködést a különböző szervezetek és mozgalmak között, hogy egy olyan világ jöjjön létre, ahol az emberek tiszteletben tartják az emberi jogokat.

Nairobiban a helyi ENSZ-irodában tartottunk egy konferenciát egy nemzetközi ifjúsági program vezetőivel, hogy megbeszéljük az együttműködési lehetőségeket. Egy helyi árvaházban levetítettük a gyerekeknek az emberi jogi videóinkat.

Marokkó

Marokkóban Ahmed El Kadiri, a Parlament tanácsadó testületének alelnöke és Abdellah Mechnoune professzor volt a vendéglátónk. Tartományi és országos kormányzati vezetőkkel találkoztunk. Bemutattuk az YHRI programot iskolákban, egy árvaházban, valamint egy olyan szervezetnek, amely ingyenes szívműtéteket végez gyerekeken.

London

Londoni látogatásunk során találkoztunk a Nemzetközösségi Titkárság Ifjúsági Csoportjának tagjaival és a lánycserkészek vezetőivel.

Puerto Rico

Puerto Ricóban örömmel fogadott minket Puerto Rico first ladyje és a családügyi miniszter. A videóinkat harminc napig sugározták a Puerto Ricó-i tévében. A Puerto Ricó-i képviselőnk elindított egy együttműködést, és elérte, hogy több mint száz kormányiroda várójában vetítsék a videóinkat.

New York

Amikor New Yorkban ellátogattunk az ENSZ-hez, találkoztunk az angolai ENSZ-küldöttséggel, valamint a főtitkár különleges képviselőjével, aki a fegyveres konfliktusokban részt vevő gyerekekért felelős. Találkoztunk a NAACP képviselőivel is.

New York-i látogatásunk során Taron Lextont, a Fiatalok az Emberi Jogokért 30 társadalmi célú hirdetésének rendezőjét kitüntették az ENSZ Írói Szövetségének nívódíjával. Ő a legfiatalabb személy és egyben az első filmes, aki átvehette ezt az elismerést.

További rendezvények: egy ifjúsági találkozó Berlinben és Los Gatosban, valamint rendezvények Milánóban, Madridban, Tampában, Buffalóban és a San Francisco-öböl területén (ez utóbbi során bemutatót tartottunk egy perzsa emberi jogi szervezetnek).

A 2007-es nemzetközi körúton láthatta először a közönség az emberi jogi DVD spanyol nyelvű változatát, és itt jelentették be, hogy a 150 oldalas, tanároknak szóló emberi jogi kézikönyvet lefordították arab nyelvre.

Az YHRI, amely nonprofit szervezet, hasonlóan gondolkodó egyének, csoportok és szervezetek hozzájárulására és együttműködésére támaszkodik, hogy megerősítse és kiterjessze a tevékenységeinket az egész világon. Köszönjük a támogatást. Együtt elérünk a gyerekekhez az egész világon.