A Fülöp-szigeteken felkarolják a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezetének kampányát az emberi jogok oktatására

A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete előadást tart az emberi jogokról egy helyi iskolában.

2006-os nemzetközi körútja végéhez közeledve, a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete a Fülöp-szigetekre utazott, ahol pedagógusokkal, civil és közösségi vezetőkkel találkoztak, akik magukévá tették a csoport célját: valóra váltani az emberi jogokat az egész világon.

Az emberi jogok létfontosságú kérdés a Fülöp-szigeteken, ahol emberek milliói élnek nyomornegyedekben egészségügyi ellátás és víz nélkül, sokan esnek áldozatul a szexuális kereskedelemnek, és a szegénység túl gyakran kényszeríti a gyerekeket a munkaerőpiacra.

Az országba való első látogatásakor a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete bemutatta az emberi jogokat oktató programját az igazságügyi minisztérium tagjainak, az UNESCO Fülöp-szigeteki főtitkárának, a Fülöp-szigeti Nők Szerepének Nemzeti Bizottsága és a Childhope Asia (Ázsia Gyermekeinek Reménye) tagjainak. Bemutatták az emberi jogi tananyagukat egy helyi iskola egyik osztályában, és a tévén keresztül felvilágosították a nagyközönséget a programról.

A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete egy Los Angeles-i központú független nonprofit társaság. 2001-ben alapították a Nemzetközi Szcientológia Egyház Emberi Jogi Alosztályával együttműködve.

A szervezet célja, hogy felvilágosítsa a fiatalokat az emberi jogokról, hogy a tolerancia és a béke értékes szószólóivá váljanak.

Fülöp-szigeteki látogatásuk a harmadik évenkénti nemzetközi körútjuk része. Emberi jogi oktatási programjukkal – amely a Nemzetközi Szcientológia Egyházzal együttműködésben készült – az ENSZ 1948-as felszólításának tesznek eleget az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával kapcsolatban, amely minden tagországot felhív, hogy „az országok vagy tartományok politikai különbözőségére való tekintet nélkül elsősorban az iskolákban és egyéb oktatási intézményekben terjesszék, helyeztessék közszemlére, olvastassák és ismertessék azt.”