Olaszország és Kalifornia összefog az emberi jogokért

Első pillantásra aligha van két olyan város a világon, amelyek kevésbé hasonlítanak egymásra, mint a kaliforniai Watts és az olaszországi Padova.

Watts klasszikus amerikai lepusztult városi terület. Noha a közösségi vezetők célja, hogy kulturális reneszánszt valósítsanak meg Wattsban, a média túlságosan gyakran emeli ki a faji ellentéteket és a bandaháborúkat a spanyol ajkú és az afroamerikai népesség között.

Ezzel szemben a Velencétől 40 kilométerre található Padova jelentős politikai és kulturális központ, amely számos középkori és reneszánsz templomáról, múzeumairól és Európa egyik legrégebbi egyeteméről híres.

Ám ahogy arról Ettore Botter, a Padovai Szcientológia Egyház közügyi igazgatója ezen a héten értesült, a két város legfontosabb vonásai közösek – a fiatalok álmai.

Botternek volt egy álma – hogy szövetséget kovácsoljon, amely felülemelkedik az olasz és a kaliforniai város közötti különbségeken, és ehhez a UNITED-et használja, egy emberi jogokkal foglalkozó díjnyertes hiphop videoklipet, amelyet a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete népszerűsít a Nemzetközi Szcientológia Egyházzal karöltve. „A hiphop zene univerzális nyelvvé vált – mondta Botter. Az olasz gyerekek manapság úgy tanulnak meg angolul, hogy a kedvenc amerikai számaikat éneklik.”

Így amikor a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete eldöntötte, hogy emberi jogi foglalkozást tart a wattsi Jordan Középiskolában, Botter – aki épp Los Angelesben tartózkodott – ragaszkodott hozzá, hogy bemutassák a videoklipet a diákoknak. A videoklipben papírrepülők szolgálnak a világ fiataljai közötti tolerancia és összetartás szimbólumaként, így Botter leíratta a tanulókkal az álmaikat papírrepülővé összehajtogatott papírokra. Azt mondta, hogy a következő héten hazaviszi ezeket Olaszországba, és az egyik padovai középiskola tanulóival is megcsináltatja ugyanezt, és elküldeti a papírrepülőiket Wattsba.