Ukrán fiatalok ismerkednek az emberi jogaikkal

A következő év során megközelítőleg 1500 elveszett vagy otthonról elszökött 3 és 15 év közötti gyerek fog akár három hónapot is eltölteni a kijevi fiatalok és tizenévesek árvaházában. E fiatalok egy csoportjának mutatta be a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete (YHRI) az emberi jogok fontosságát.

Az YHRI elnöke, Mary Shuttleworth bemutatott a gyerekeknek egy díjnyertes emberi jogi videoklipet, a UNITED-et, amely azt ábrázolja, hogy egy fiú más gyerekek támogatásával hogyan alkalmazza az emberi jogok ismeretét arra, hogy győzelmet arasson egy idősebb, erőszakos fiú felett, sőt mi több, hogy elnyerje a barátságát és támogatását. A UNITED-et társadalmi célú hirdetések lejátszása követte, amelyek az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát mutatták be.

A hirdetések személyes hangvételűek, és a fiatalokat érintő emberi jogi kérdéseket ábrázolnak olyan példákkal, mint hogy valaki ki akar semmizni egy gyereket a munkájáért járó fizetségből, bemutatja, milyen igazságtalansághoz vezethetnek a hamis vádak, és ábrázolja a még mai napig létező gyermekrabszolgaságot.

Ez az árvaház az elveszett és otthonról elszökött gyerekeknek segít újra hazajutni, és az igazgató nagy örömmel fogadta a Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezetének programját, valamint az ajándék DVD-ket. Örömét fejezte ki aziránt, hogy ez a program segít a fiataloknak növelni az önbecsülésüket, és felvállalni a felelősséget azokért a problémákért, amelyek miatt az árvaházba kerülnek.