Emberi jogi díjat kapott az afrikai humanitárius

A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezetének párizsi csoportja az „Ismerd az Emberi Jogaidat Hős Díjjal” ismerte el Yeka Futyt. Ezt a különleges elismerést olyan törődő felnőttek kapják, akik nagy hatást gyakoroltak a környezetükre az emberi jogok terén végzett kiemelkedő munkájukkal, illetve a gyakorlatba ültették az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának egy vagy több cikkét. A „Yeka papa” néven is ismert díjazott Essonne-ban, Párizs egyik kertvárosában él, és az „Association Essonne au Coeur de l’Afrique” (ASSECA) (Essonne-i Afrika Szíve Társaság) nevű emberi jogi szervezet elnöke. Fiataloknak, nyugdíjasoknak és a fogyatékkal élőknek biztosít munkát olyan boltokban, amelyeket a Kongói Demokratikus Köztársaság Matadi nevű városában, illetve Franciaországban nyitott.

A franciaországi Fiatalok az Emberi Jogokért szóvivője, Quentin Michel a következő szavak kíséretében adta át a díjat: „Yeka papa figyelemreméltó ember, akinek munkája a bátorság és állhatatosság igazi példája. Állandó harca, amellyel valóra váltja az emberi jogokat, a legmélyebb tiszteletünket érdemli.”

A díj átvételekor Yeka Futy így nyilatkozott: „Ez egy év kemény munkáért kapott jutalom. Mindazok nevében veszem át, akik közreműködtek ebben a projektben, és akik nélkül nem lett volna lehetséges segíteni Matadi idősein és fogyatékosain.”

Michel elmondása szerint: „Világszerte mindennapos az emberi jogok megsértése. Úgy hisszük, hogy az emberi jogi oktatás minden iskolában való bevezetése változtathat ezen a helyzeten. Ahogy L. Ron Hubbard mondta egyszer: »Az emberi jogokat meg kell valósítani, nem szabad őket idealista álomnak meghagyni.« Felruházva a fiatalokat a saját és mások jogaival kapcsolatos tudással, egy egész generációt tudunk mozgásba lendíteni e cél elérése érdekében.”

Írja alá az interneten azt a petíciót, amelynek célja, hogy a kormányok a gyakorlatba ültessék az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Kattintson ide a petíció aláírásához! >>