A UNITED videoklip – Fiatalok megismertetése az emberi jogokkal

Amikor a 19 éves Taron Lexton megalkotta a UNITED-et (egy érzelmileg felfokozott emberi jogi témájú hiphop videoklipet), nem számított arra, hogy 2006-ban 4 millió ember látja majd Magyarországon a mozikban. Pontosan ez történt.

A UNITED univerzális hatást vált ki. Egy városi fiú történetét meséli el, akit erőszakos idősebb fiúk fenyegetnek. Ahelyett, hogy feladná, rengeteg támogatót gyűjt maga köré, és meghátrálásra készteti az idősebb fiút. De ahelyett, hogy folytatná az erőszakot, békét köt az egykori ellenfelével. A zene megindító, a képsor lebilincselő, az üzenete pedig az, hogy a kommunikáció és a barátság győzedelmeskedik az intolerancia és a gyűlölet felett.

A UNITED központi szerepet játszik abban az emberi jogi ismeretterjesztő kampányban, amelyet a Fiatalok az Emberi Jogokért a múlt év végén indított a Nemzetközi Szcientológia Egyház Emberi Jogi Alosztályával közösen. Ahogy a videoklip címe sugallja, a kampány azon a meggyőződésen alapul, hogy ha a fiatalok egyesülnek, akkor képesek változtatni a dolgokon, és jobb világot létrehozni.

Ehhez nagyon fontos biztosítani, hogy a fiatalok megértsék az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Ennek érdekében az Egyház anyagi támogatást biztosított Lexton számára, hogy készítsen 30 új társadalmi célú hirdetést, egyet-egyet az Egyetemes Nyilatkozat mind a 30 cikkéhez. A következő évben ezeket is be fogják mutatni minden magyarországi moziban, illetve a világ minden tájának tévécsatornáin.

Az első három hirdetés már elkészült, és megtekinthető az interneten. Kattintson ide a társadalmi célú hirdetések megtekintéséhez!

Minden csoportot, iskolát, szervezetet és egyént biztatunk, hogy használják fel a UNITED videoklipet és az emberi jogi társadalmi célú hirdetéseket.