Óriási siker az Emberi Jogi Aláírás-maraton!

Az első Emberi Jogi Aláírás-maraton hétvége – amelynek célja több ezer emberrel aláíratni egy petíciót a figyelem felkeltésére és az emberi jogok oktatására – óriási siker volt. A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete a világ minden táján összefogott a hasonló gondolkodású csoportokkal és szervezetekkel, és aláírásokat gyűjtött a petíciójához, hogy minden gyerek nevelésébe kötelező jelleggel építsék be az emberi jogok oktatását. Koppenhágában egy 35 négyzetméteres felirat hirdette az Aláírás-maratont a város főterén, amelynek során 200 önkéntes 10 000 aláírást gyűjtött össze.

Önkéntesek Franciaországban több mint 4000 aláírást gyűjtöttek, Athénban pedig 1000 ember írta alá. Az emberi jogok erős támogatást élveztek Németországban, Svájcban, Csehországban, Magyarországon, Olaszországban, Ausztriában és Nagy-Britanniában is, így a hétvége alatt összesen 22 000 európai adta aláírását, amihez még hozzájött Oroszország 1000 aláírása is.

Ázsiában Tajvan gyűjtötte a legtöbb aláírást, szorosan mögötte pedig Japán. A Közel-Keleten az Egyesült Arab Emírségek területén található Dubai polgárai is aláírták a petíciót.

A petíció elolvasásához és aláírásával való támogatásához írja alá az alábbi online változatot, és küldje el ezt a hivatkozást minden barátjának. Kattintson ide a petíció aláírásához! >>