Mik az emberi jogok?

Míg néhány szótár „kiváltságként” határozza meg a „jog” szót, amikor az emberi jogokkal kapcsolatban használjuk, ennél egy sokkal alapvetőbb dologról beszélünk. Mindannyiunknak járnak bizonyos alapvető jogok – egyszerűen annál az oknál fogva, hogy emberi lények vagyunk. Ezeket nem egyszerűen kiváltságoknak hívják (amelyek valaki kénye-kedve szerint elvehetők), hanem „emberi jogoknak”.Minden embernek vannak bizonyos jogai – egyszerűen annál az oknál fogva, hogy emberi lény.

tudjon meg többet

emberi jogi hírek

A 80 napos túra az ENSZ „fiatalok nemzetközi éve” tiszteletére a gyermekek emberi jogainak széles körű megsértését veszi célba

Az UNICEF jelentése szerint 40 millió 15 év alatti gyermek szenved visszaélésektől és gondatlanságtól, míg az USA Gyermekekkel Kapcsolatos Visszaéléseket Megelőző Országos Bizottsága szerint minden évben 3 millió új visszaélést vagy gondatlanságot jelentenek.

a teljes történet

Fiatalok az Emberi Jogokért oktatócsomag

Ez a Fiatalok az Emberi Jogokért oktatócsomag – amelynek része az átfogó Tanári kézikönyv, Az emberi jogok története film, valamint más audiovizuális segédletek és füzetek – az ön rendelkezésére bocsátja azokat az eszközöket, amelyek segítségével hatékonyan taníthatja a fiatalokat az emberi jogokról – hogy mik is ezek, miért olyan fontosak, és hogyan tudnak a fiatalok segíteni abban, hogy ezek a jogok mindenhol valóra váljanak.

tudjon meg többet