A CNN International által sugárzott társadalmi célú hirdetéseivel a Fiatalok az Emberi Jogokért a visszaélések ellen harcol

A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete (YHRI) beszámolója szerint a www.youthforhumanrights.org oldal látogatottsága az év eleje óta megháromszorozódott. Ez az YHRI társadalmi célú hirdetéseinek köszönhető, amelyeket nagyobb kábelcsatornák sugároztak (például a CNN International).

Mary Shuttleworth, az YHRI alapítója és elnöke a így nyilatkozott: „A CNN International és hasonló nagyobb kábelcsatornák segítségével képesek voltunk drámai módon megnövelni azok számát, akikhez el tudjuk juttatni az üzenetünket.”

A CNN két YHRI-hirdetést sugárzott, amelyek az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 30 cikke közül mutattak be egyet-egyet: „A törvény előtt mindenki egyenlő” és „A gondolat szabadsága”. Azokat, akik látták valamelyik hirdetést a CNN Internationalen, a hirdetések a www.youthforhumanrights.org címre irányították, ahol letölthetik a harminc társadalmi célú hirdetést, és hatékony ismeretterjesztő anyagokat igényelhetnek, hogy felhívják erre az emberek figyelmét a térségükben.

2006. júniusi megjelenésük óta több mint 3200 tévécsatornán adták ezeket a hirdetéseket, nemcsak olyan távoli helyeken, mint Ghána és Libéria, hanem olyan konfliktuszónákban is, mint Palesztina, Izrael, India és Pakisztán, valamint Európában, Dél-Amerikában, Ausztráliában és Ázsiában (beleértve Tajvant és Japánt is). Az Egyesült Államokban a hirdetéseket olyan csatornák vetítették, mint a Discovery Channel, az MSNBC és a History Channel.

A hirdetések CNN International általi sugárzására olyan távoli helyekről érkeztek válaszok az YHRI-hez, mint Románia, Palesztina, Kenya, Dél-Afrika és Venezuela. Az érdeklődőket egyöntetűen az YHRI reményről szóló üzenete inspirálja; sokan vállalnak aktív szerepet a térségükben az emberi jogok előmozdítására, igénybe véve az YHRI oktatói segédeszközeit.

A Fiatalok az Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezete egy önkéntes szervezet, amelyet Mary Shuttleworth pedagógus alapított 2001-ben. Akkoriban a megkérdezettek csupán 8%-a tudott az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata létezéséről, amely az ENSZ Közgyűlése által a II. világháború után elfogadott nemzetközi emberi jogi egyezmény.

L. Ron Hubbard humanitárius következő szavainak hatására: „Az emberi jogokat meg kell valósítani, nem szabad őket idealista álomnak meghagyni”, Shuttleworth asszony elsőként egy figyelemfelhívó kampányt indított útnak a Mik az emberi jogok? füzet kiadásával, amely úgy fogalmazza meg az Egyetemes Nyilatkozat 30 cikkét, hogy azt bármely gyerek meg tudja érteni. A fia, Taron Lexton rendező ezt követően 2004-ben megalkotta a UNITED című díjnyertes videoklipet, amelyben olyan hírességek bukkannak fel, mint Erika Christensen (Traffic), Catherine Bell (JAG: Becsületbeli ügyek), a soul legendás alakja, Isaac Hayes és sokan mások. A UNITED vizuális oktatási segédeszközként kivívott népszerűsége ösztönözte az YHRI-t arra, hogy 2006-ban létrehozza a harminc társadalmi célú hirdetését.