Konferenciát tartottak az emberkereskedelemről és a gyermekrablásról

A Visszaélések Megelőzése Konferencia az Emberkereskedelemről és Gyermekrablásról című rendezvényt a Cedars Cultural and Educational Foundation tartotta a Sheraton Universal Hotelben 2006. november 13-án.

Laura J. Lederer, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának Emberkereskedelemért Felelős Főtanácsadója hatásos előadást tartott. Mary Shuttleworth, a Nemzetközi Alapítvány az Emberi Jogokért elnöke átnyújtott Laura J. Lederernek egy példányt a Fiatalok az Emberi Jogokért „30 jog – 30 hirdetés” című videójából, amely bemutatja az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Jelen voltak továbbá: Anne Dunn, a Nők Helyzetével Foglalkozó Los Angeles-i Megbízott, és Marissa Ugarte, a Kétoldalú Biztonsági Folyosó Koalíció alapítója.

A konferencia további felszólalói között volt Mr. J. Stephen Tidwell, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) alelnöke, az Original Movies, a Lifetime Entertainment Services, Arturo Interian, valamint az Üdvhadsereg részéről Michael A. Smith, az emberkereskedelem túlélőinek nyújtott szolgáltatások amerikai konzultánsa.

A konferencia, amelyet Tony Nassif szervezett, növelte a tudatosságot a sok milliárd dolláros illegális és embertelen emberkereskedelemmel kapcsolatban, amelynek áldozatul esnek gyerekek, nők és férfiak az egész világon. Kormányzatok, vallások, közösségek és ifjúsági csoportok képviselői közösen csatlakoztak a kezdeményezéshez, hogy véget vessenek ennek a gyalázatos bűncselekménynek.